سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح روز گذشته مجلس با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی بود و پیشنویس طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» هم کاملاً با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی تهیه شده بود.
به گزارش فرا تحلیل نیوز، مهدی طغیانی شامگاه سهشنبه در برنامه لایو اینستاگرامی با عنوان «صحن علنی»، به میزبانی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی به مناسبت روز مجلس به تعدادی از پرسشهای دانشجویان پاسخ داد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح تازه تصویب شده اقدام راهبردی برای لغو تحریمها اظهار داشت: از چند سال قبل که وارد این توافق مشهور به برجام شدیم، به یک طرف امتیازاتی را میدادیم و تعهدات را کامل به همان صورتی که از سوی آژانس بینالمللی هم تأیید شد، انجام دادیم اما طرفهای مقابل هیچکدام از آن تعهداتی که پذیرفته بودند را حتی در حدی که کشور بتواند مشکلاتش را حل کند و مشکلات در مسائل تحریمی حل شود، انجام ندادند.
وی ادامه داد: آن زمانی که آمریکاییها جزو این توافق بودند فقط با تهدید سعی میکردند که ما را از منافع این توافق بازدارند، بعد از آن که از توافق خارج شدند، به تهدید کسانی که با ایران وارد تعامل و تبادل تجاری میشدند، پرداختند و عملاً ما به آن چیزی که میخواستیم نرسیدیم و طرف مقابل به خصوص آمریکاییها و کشورهای اروپایی تقریبا به هر چیزی که میخواستند رسیدند یا به خواسته خود نزدیک شدند.
طغیانی عنوان کرد: در این سالها آن طور که باید و شاید از سال گذشته که تصمیم گرفته شده تا تعهدات برجامی را کم کنیم، این تصمیم اجرایی نشد یعنی دولت خیلی لرزان و با تردید به سمت تعدیل تعهدات برجامی رفت، در حالی که طرف مقابل کاملاً زمان را در دست داشت و زمان به نفع او و به ضرر ما بود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی که پیشنویس این طرح هم کاملاً با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی تهیه شده بود، گامی را برداشت که برخلاف گفته برخی این طور نیست که اقدامی خلاف نظر دولت از طرف مجلس رخ داده باشد.
وی تصریح کرد: از آبان ماه این طرح اعلام وصول شد، حادثه و ترور شهید دانشمند محسن فخری زاده آن را تسریع کرد و تغییراتی هم در آن ایجاد شد، اما شاکله کلی آن همان بود که در شورای عالی امنیت ملی تهیه شده بود.
طغیانی با بیان اینکه چندین ماه است که نمایندگان در حال کار روی این طرح هستند اما اعلام وصول در آبانماه بود، افزود: این طرح وارد کمیسیون امنیت ملی مجلس شد و در نهایت روز گذشته به صورت فوریتی به آن پرداخته و تصویب شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این ایراد به مجلس وارد نیست که مرتب بدون هماهنگی با دولت و شورای عالی امنیت ملی اقدام میکند چرا که عملاً در قانون اساسی بخشی از اموری که رهبری تفویض کردند را مجلس وارد آن شد، البته تغییراتی هم ایجاد شد اما در نهایت از امروز به بعد و تا زمانی که این طرح به تایید شورای نگهبان برسد، زمان به زیان ما نیست بلکه به سود ما است زیرا منافع و تولیدات و پیشرفتهای هستهای را دنبال میکنیم، اگر طرف مقابل هر میزان در رفتارهای خودش تعدیل و تحریمها را لغو کرد، ما نیز به همان میزان که به تعهدات برجام باز میگردیم.
وی خاطرنشان کرد: با تصویب این طرح برجام کاملاً کنار گذاشته نشد بلکه عمل به برجام به طرف مقابل موکول شد و امید است مردم نیز نسبت به اتفاقاتی که در پی این طرح رخ میدهد، روشن باشند، در مجلس همه جور تلاش شد که اتفاقی به نفع مردم و پیشرفته کشور انجام شود.
پروتکل الحاقی در کشور تصویب نشده بود اما اجرایی میشد
طغیانی با بیان اینکه ما از پروتکل الحاقی خارج نمیشویم، افزود: در برجام برخی از تعهدات فراتر از ان.پی.تی را پذیرفته بودیم که دسترسیهای در حد پروتکل الحاقی دهیم، با اینکه پروتکل الحاقی، هنوز در کشور و مجلس تصویب نشده و هنوز هم تصویب نشده است اما به طور داوطلبانه آن را اجرا میکردیم و حتی فراتر از پروتکل دسترسیهایی به آژانس دادیم که این دسترسیها به موجب قانون امروز متوقف میشود، تا زمانی که طرف مقابل به تعهدات خود برگردد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص پشتوانه علمی طرحهای تصویب شده در مجلس اظهار داشت: تمام آنچه که در مجلس مورد بررسی قرار میگیرد، حداقل بر اساس گزارشاتی است که مرکز پژوهشهای مجلس یا بدوا در مورد طرح انجام داده و یا برخی که پیشنهاد نمایندگان است در مرکز بررسی شده و گزارش آن به طرح برای بررسی در کمیسیون و صحن ضمیمه میشود.
وی تصریح کرد: همچنین در کمیسیونهای مجلس نیز خود پژوهشگران مرکز پژوهشهای مجلس، حضور پیدا میکنند و نظرات خود را در زمانی که طرح در حال بررسی است، اعلام میکنند.
طرحهای مجلس پشتوانه علمی و پژوهشی دارد
طغیانی افزود: اندیشکدههای مختلفی در کشور وجود دارد و بسیاری از کارهایی که در مجلس انجام میشود مبتنی بر مطالعاتی است که همین پژوهشکدهها انجام دادهاند، فعالیتهای مجلس تقریباً از نظر فعالیت های پژوهشی و علمی وضعیت قابل قبولی دارد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هنگامی که طرحی مطرح میشود نظرات کارشناسی مختلفی نسبت به آن اعلام میشود، مثلاً درخصوص طرح معیشتی برخی که بیش از ۲۰ سال تجربه حضور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس را داشتند معتقد بودند میتوان طرح را از برخی از ردیفهای بودجه سال ۹۹ تأمین کنیم.
وی تصریح کرد: اختلاف نظر کارشناسی اینجا بود که سازمان برنامه و بودجه معتقد بود این ردیفهای هزینهای است که قبلاً مصرف شده و دیگر منابعی وجود ندارد که بتوان برای این طرح استفاده کرد.
طغیانی اضافه کرد: مرکز پژوهشها و کمیسیون هم ایدههایی داشتند، معمولاً میان کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد و در نهایت نظر تأمین منابع از طریق فروش داراییها را شورای نگهبان پذیرفت و بحث خاتمه پیدا کرد.
انتهای پیام
- منبع خبر : فارس
Sunday, 10 December , 2023