نتیجه آن که مروری بر مواضع زیگزاگی اصلاحطلبان و حامیان دولت و دست به دست شدن آنها در آغوش جمهوریخواه و دموکرات، به خوبی نشان میدهد که این جماعت بنایی بر عبرتگیری از تجاربی که سراسر باخت و افتضاح بوده است، ندارند.
به گزارش حرف شما جریان غربگرای داخل کشور که تمام حیثیت سیاسی خود را به برجام و نتایج خیالی آن گره زده بود، در جریان انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایالات متحده، آرزوی پیروزی هیلاری کلینتون را در سر داشت تا به خیال خود با حضور او در کاخ سفید، شیشه عمر سیاسی لیبرالهای درون ایران حفظ شود. فارغ از اینکه آیا تفاوت ماهوی میان آمریکای ترامپ با آمریکای اوباما و کری و کلینتون وجود دارد یا نه، بخت با اصلاحطلبان یار نبود و از میان ترامپ و کلینتون، گزینهای به کاخ سفید راه یافت که مورد علاقه اصلاحطلبان نبود.
شاید مهمترین اقدام ترامپ در حوزه سیاست خارجی آمریکا، دیدار با رییس کره شمالی و آغاز مذاکراتی برای حل مناقشه هستهای این کشور بود. این اقدام اما در ایران با واکنش عجیب اما قابل پیشبینی اصلاحطلبان همراه شد: «جوزدگی». نگاهی به روزنامهها و مواضع آن روزهای غربگرایان داخلی به وضوح نشان میداد که حامیان دیروز هیلاری کلینتون امروز حاضرند برای مذاکره با ترامپ هر کاری بکنند.

پس از پیشنهاد ترامپ مبنی بر آمادگی برای ملاقات بدون پیش شرط با حسن روحانی، باز هم دامن از دست غربگراها در رفت و مشغول جادهصافکنی مذاکره با ترامپ شدند. علی اکبر ناطق نوری توصیه کرد تا پیشنهاد ترامپ در شورای عالی امنیت ملی بررسی شود. او بدون اشاره به نتایج خسارت بار برجام افزود: «ایران نباید ابتدا به ساکن پیشنهاد مذاکره رییس جمهوری آمریکا را رد کند. لازم است این موضوع با تامل و در شورای عالی امنیت ملی مورد بحث قرار بگیرد.» محسن هاشمی رفسنجانی، رییس شورای شهر تهران هم ضمن مقایسه ی شرایط امروز با زمان جنگ و بیان ماجرای قطعنامه ۵۹۸ و تحمیل آن به حضرت امام خمینی(ره) و بدون توجه به تجربه مفتضح برجام گفت: «فشار تحریمها که از نیمه دوم سال افزوده خواهد شد، این شرایط را سختتر خواهد کرد و ما را به این نکته واقف میکند، که نجات ایران در گرو تصمیم امسال ماست، تصمیم سختی که سی سال قبل توسط مسئولان کشور گرفته شد و صلحی پایدار، پرفایده و کمهزینه را برای ایران و نظام جمهوری اسلامی به ارمغان آورد.» روزنامههای آن روز نیز به استقبال مذاکره با ترامپ رفتند.

علاوه بر رسانهها، عناصر فراری و دستاندرکاران فتنه۸۸ نیز به کمک سازشکاران آمده و افکار عمومی را به سمت مذاکره با آمریکای ترامپ منحرف میکردند!

حالا داستان جالبتر شده است. جان کری که یک بار سابقه شکست از جرج بوش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۴ ایالات متحده را دارد، در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرده است که احتمال نامزدی مجدد او برای ورود به کاخ سفید بسیار کم است: «من بارها و بارها گفتم که دور شدن از این مساله دشوار است اما شک دارم بار دیگر برای ورود به کاخسفید نامزد شوم.» جملهای که فقط از آن میتوان «عدم رد» این احتمال از سوی جان کری را برداشت کرد. این «عدم رد» کاندیداتوری از سوی جان کری اما بساط شادی و مسرت غربگرایان را فراهم کرده است. این خوشحالی در حدی بود که روزنامه سازندگی صفحه یک خود را به تصویر کامل کری اختصاص داد و با قلب واقعیت و نام بردن از کری بعنوان «حریف ترامپ» از آمدن او برای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد!

دیگران هم بیکار ننشستند و به محض صحبت از حضور (در واقع عدم حضور!) یک دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری، به امید روزی که یک دموکرات رئیس جمهور ایالات متحده شود، فعلا فیتیله مذاکره با ترامپ را پایین کشیدند! دبیرکل جبهه منحله مشارکت در اظهار نظری در توییتر، به دوستان خود که طرفدار مذاکره با ترامپ بودند توصیه میکند که ایران گفتگو با ترامپ را به تاخیر بیندازد تا دموکراتها در انتخابات پیروز شوند. البته این شگردی است که اصلاحطلبان از قدیم در آن تبحر داشتند و سیاست داخلی را به گروگان سیاست خارجی تبدیل میکردند. مقامات آمریکایی بارها اعلام کردهاند که حفظ برجام برای آنها از این جهت که به ماندن غربگرایان ایرانی در قدرت کمک میکند اهمیت دارد. حالا ظاهرا وقت جبران فرارسیده است!

باقی رسانهها نیز برای عقب نماندن از قافله ابراز وفاداری به دموکراتها، شروع به مرور خاطرات و دمیدن در تنور انتخابات آمریکا شدند، انتخاباتی که هنوز دو سال تا برگزاری آن زمان باقی مانده است و ظاهرا قرار است کشور دو سال دیگر معطل نتیجه انتخابات آمریکا بماند.

نتیجه آن که مروری بر مواضع زیگزاگی اصلاحطلبان و حامیان دولت و دست به دست شدن آنها در آغوش جمهوریخواه و دموکرات، به خوبی نشان میدهد که این جماعت بنایی بر عبرتگیری از تجاربی که سراسر باخت و افتضاح بوده است، ندارند. تجاربی که آخرینِ آن، برجامی بود که تحریمهایش را اوبامای دموکرات طراحی و اجرا کرد و ترامپِ جمهوریخواه بدون هزینه از آن خارج شد. حالا هم ظاهرا قرار است کشور دو سال معطل بماند تا شاید خیال باطلی که با شکست هیلاری کلینتون در انتخابات ناکام ماند، به دست جان کری تبدیل به تجربه جدیدی از شکست برای لیبرالها باشد.
- منبع خبر : رجا
https://faratahlilnews.ir/?p=8917
Tuesday, 28 November , 2023