سرپرست گروه تئاتر می‌گوید: برخی از نمایش‌های ارزشی، به‌ ظاهر بر اساس منابع دینی نگاشته شده‌اند که گاهی از برداشت‌های نادرست نشأت گرفته و دچار انحراف از هدف خود گردیده‌اند.

به گزارش فرا تحلیل نیوز گروهی متشکل از چند طلبه جوان این روزها در نجف‌آباد به هنرنمایی آن‌هم در زمینه تئاتر و هنرهای نمایشی پرداختند، خود را گروه تبلیغی هنری فانوس می‌نامند و تمام همتشان را برای تبلیغ دین در قالب هنرهای نمایش و تئاتر به کار گرفته‌اند.

حجت‌الاسلام امیرحسین کاملیان طلبه درس خارج، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی و سرپرست گروه هنری فانوس چگونگی تشکیل آن را این‌گونه بیان می‌کند: گروه تبلیغی هنری فانوس سال ۱۳۹۳ به همت جمعی از طلاب حوزه علمیه نجف‌آباد فعالیت خود را در عرصه تبلیغ هنری شروع کرد. در ابتدا با اجرای نمایش‌های دینی ویژه کودکان و نوجوانان در مدارس و مساجد و هیأت کار خود را آغاز کرد، سپس به اجرای مراسم‌های جشن تکلیف نیز پرداخت و هم‌اکنون با اجرای نمایش‌های صحنه‌ای و خیابانی در سالن‌ها و پارک‌ها مشغول به فعالیت است همچنین این گروه توفیق اجرای نمایش در مراسم پیاده‌روی اربعین در کشور عراق را هم داشته است. محل اصلی فعالیت‌های گروه، استان اصفهان است ولی تا به امروز در استان‌های خوزستان، قم، هرمزگان و البرز نیز به اجرای برنامه‌های نمایشی مختلف پرداخته است.

کاملیان در ادامه درباره فعالیت‌های این گروه گفت: از سال ۱۳۹۷ بخش خواهران گروه نیز فعالیت خود را در عرصه نمایش عروسکی شروع کرده است و تا به اکنون نمایش عروسکی «ماجراهای حنانه ۱ و ۲» ویژه دختران نونهال را به روی صحنه برده است. اکنون گروه تبلیغی هنری فانوس موفق به تولید ۲۵ نمایشنامه و فیلم‌نامه در موضوعات ارزشی ویژه مخاطبین و رده‌های سنی مختلف شده است.  با توجه به اینکه برخی دانشجویان و دانش آموزان عزیز در این زمینه از توانمندی بالایی برخوردار بوده‌اند گروه را منحصر به طلاب ندانستیم و با استفاده از ظرفیت عزیزان دیگر، هم‌اکنون یک خانواده‌ ۶۰ نفره (متشکل از طلاب، دانشجویان و دانش آموزان برادر و خواهر) هستیم.

سرپرست گروه هنری فانوس هدفش از انتخاب این روش فعالیت و تبلیغ آموزه‌های دینی را این‌گونه بیان می‌کند:  با توجه به اینکه طلاب علوم دینی که پس از سال‌ها تلاش علمی، معمولاً به فهم عمیقی از آموزه‌ها و معارف دینی رسیده‌اند و در این زمینه حرفی برای گفتن دارند، تنها سلاح و ابزارشان در امر خطیر تبلیغ معمولاً ابزار سخنرانی، کلاس داری و یا تألیف است، و از طرفی فضای تئاتر کشور و نمایش‌های در حال اجرا غالباً دچار ضعف و کاستی‌های محتوایی (خصوصاً در زمینه تئاترهای دینی و ارزشی) هستند، گروه تبلیغی هنری فانوس باهدف تولید محتوای سالم و موردنیاز جامعه و نیز تربیت و تقویت طلاب در عرصه نمایشنامه‌نویسی تشکیل شد.

کاملیان در ادامه می‌گوید: در این راستا هرساله سعی‌مان بر این بوده که برای کسب تجربه و آشنایی هر چه بیشتر با فضای حاکم بر تئاتر کشور، نمایش‌های جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و همچنین دیگر نمایش‌هایی که توسط گروه‌های مختلف اجرا می‌شود را رصد کنیم، که واقعاً آسیب‌های جدی و ایرادات محتوایی در بسیاری از نمایش‌ها به چشم می‌خورد. چنانکه گاهی برخی از آن‌ها القاکننده تفکر جبرگرایی یا پوچ‌انگاری هستند. برخی از نمایش‌های ارزشی هم که به‌ ظاهر بر اساس منابع و محتوای دینی نگاشته شده‌اند، گاهی از کج‌فهمی و برداشت‌های نادرست نشأت گرفته و دچار انحراف از هدف خود گردیده‌اند. به‌ عنوان‌ مثال نمایشی را مطالعه می‌کردم که پیام اصلی آن این ضرب‌المثل معروف بود؛ چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. حال‌آنکه وقتی به سیره اهل‌البیت علیهم‌السلام مراجعه می‌کنیم به‌ روشنی میابیم که روش آن بزرگواران کرامت، ایثار و از خودگذشتگی و دقیقاً برخلاف این جمله‌ی رایج است.

سرپرست گروه هنری فانوس درباره مشکلات و دغدغه‌های گروه هم صحبت کرد: از آنجایی‌که یکی از اهداف اصلی مجموعه گروه تبلیغی هنری فانوس انجام یک کار تبلیغی خودجوش در راستای تولید محتوای سالم و ارزشی و تلاش برای اعتلای فرهنگ جامعه و مردم است، هیچ‌گونه نگاه مالی و کسب درآمد به تئاتر نداشته و برای اجرای برنامه در مکان‌های مختلف معمولاً به دریافت حداقل قیمت (آن‌هم به‌منظور تأمین بخش کوچکی از هزینه‌های سنگین گروه) اکتفا می‌کنیم. به همین خاطر بسیاری از هنرمندان به ما خرده گرفته‌اند که شما بازار گیشه را خراب می‌کنید! نکته قابل‌توجه این است که پس از گذشت سال‌ها اکثر مردم هنوز نتوانسته‌اند ارتباط خوبی با نمایش برقرار کنند که به نظر می‌رسد یکی از علل عمده آن این است که معمولاً هزینه‌ای چند برابر نسبت به تماشای یک فیلم بایستی پرداخت کنند، این روزها مخاطبین نمایش معمولاً قشر خاصی هستند، و بیشتر آنان را اهالی هنر تشکیل می‌دهند ولی این هنرِ مردمی هنوز نتوانسته جای خود را در میان مردم باز کند و اقشار مختلف را به‌پای نمایش بکشاند! این معضل خصوصاً در شهرستان‌ها بیشتر به چشم می‌آید.

در این مدت تلاشمان بر این بوده است که نمایش‌هایمان را با کمترین هزینه و در میان مردم و در مکان‌های عمومی مثل پارک‌ها برگزار کنیم تا علاوه بر اینکه مخاطب بیشتری داشته باشیم و رسالت تبلیغی خود را به نحو احسن انجام دهیم، به‌ نوعی نمایش دیدن را هم در جامعه فرهنگ‌سازی کنیم. که با وجود همه کمبودها، مشکلات و موانعی که در مسیرمان بوده است ولی به همت مجموعه‌هایی چون حوزه هنری، دفتر تبلیغات، تشکل گروه‌های تبلیغی، حوزه علمیه و سپاه ناحیه نجف‌آباد، خصوصاً حمایت‌های امام‌جمعه شهرستان، توانسته‌ایم با تمام توان به انجام‌وظیفه بپردازیم.

کاملیان می‌گوید: در این مدت کم‌لطفی و عدم‌حمایت برخی از نهادها که بعضاً عهده‌دار فرهنگ جامعه بوده و وظیفه قانونی در این امر دارند، و گاهی سنگ‌اندازی، برخوردهای خلاف انتظار و حتی متوسل شدن به شیوه‌های تأسف‌بار (همچون دروغ، اهانت، امحا کردن تبلیغات شهری و…) توسط برخی از مجموعه‌ها را شاهد بودیم که امید است این رویه به اتحاد و همدلی بیشتر منجر شود تا بتوانیم به کمک یکدیگر دررسیدن به اهداف مشترکمان گام برداریم.

به گزارش فارس، آخرین اجرای گروه فانوس در نجف‌آباد نمایش هپروت با موضوع خانواده و فضای مجازی بود که در سالن بهزیستی این شهر روی صحنه رفت.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : فارس