معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: رتبه نخست درج نشانگرهای رنگی تغذیه به اصفهان رسید.

به گزارش حرف شما، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا، مبارزه با تغذیه نادرست و سوء تغذیه را اولویت غذایی جامعه امروزی توصیف کرد و اظهار داشت: ابتلا به انواع بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، انواع سرطان و چاقی نشانه‌ای بر این ادعا هستند.

عباس جعفریان با بیان اینکه 33 درصد از سرطان‌ها ناشی از مصرف غذای نامناسب است، افزود: این در حالی است که 80 درصد از بیماری‌های قلبی و عروقی با تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.

وی با تاکید بر آموزش مردم درباره اصلاح الگوهای مصرف غذا، گفت: در حال حاضر سرانه مصرف نمک در کشورهای توسعه یافته 2 تا 3 گرم در روز و در ایران 7 تا 15 گرم است که باید این میزان به کمتر از 5 گرم در روز برسد.

مردان 30 درصد بیشتر از زنان نمک مصرف می‌کنند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مردان ایرانی 30 درصد بیشتر از زنان نمک مصرف می‌کنند که بیشتر از طریق خوردن نان، پنیر و دوغ است، ادامه داد: 30 درصد از مردم قبل از اینکه غذا را بچشند، نمک به غذای خود اضافه می‌کنند همین امر عامل مهمی در چاقی به‌ویژه در سنین پایین است.

وی با تاکید بر لزوم تغییر ذائقه مردم ایران و رفتن به سمت مصرف کمتر نمک و چربی، گفت: بهتر است به جای نمک از چاشنی‌های طبیعی و میوه و سبزی استفاده کرد و در طول روز فعالیت بدنی مناسب داشت.

جعفریان به نشانگر رنگی تغذیه بر روی محصولات غذایی اشاره و بیان کرد:  بر اساس اظهارات مسئولان وزارت بهداشت تا پایان سال جاری تمام واحدهای صنعتی تولیدکننده موظف به نصب این برچسب بر روی محصول‌ خود هستند.

وی با بیان اینکه در این نشانگرها میزان قند، چربی، نمک و چربی ترانس با 3 رنگ سبز، نارنجی و قرمز مشخص شده است، اظهار داشت: استان اصفهان رتبه نخست کشور در زمینه نشانگرهای رنگی تغذیه را دارد.

مردم در هنگام خرید محصولات وارداتی به برچسب اصالت توجه کنند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه مردم در هنگام خرید محصولات وارداتی به برچسب اصالت توجه کنند، ادامه داد: اگر مردم به این مسئله توجه کرده و آن را از متولیان امر طلب کنند، تمام کارخانه‌ها و حتی محصولات وارداتی ملزم به رعایت قوانین و استفاده از برچسب اصالت می‌شوند.

وی با بیان اینکه متولی مشخصی برای نظارت بر مواد غذایی در سطح تولید و عرضه وجود ندارد، افزود: این موضوع کار نظارت را مشکل کرده و برخی موارد هم با موازی‌کاری برخی نهاد‌ها با یکدیگر روبرو هستیم.

جعفریان به فعالیت کارگروه سلامت و امنیت موادغذایی در استانداری اصفهان اشاره کرد و گفت: در این کارگروه تلاش می‌شود تا با هماهنگی دستگاه‌های مختلف، موازی کاری‌ها به حداقل ممکن کاهش یابد.

جعفریان با بیان اینکه امروزه استفاده از محصولات تراریخته یا به عبارتی اصلاح شده ژنتیکی در تمام دنیا و ایران در حال گسترش است، خاطرنشان کرد: واردات این نوع محصولات غذایی به کشور با کنترل و تاییدیه لازم انجام می‌شود.

وی افزود: این نوع از محصولات شامل اصلاح و تغییرات ژنتیکی به‌منظور ایجاد ویژگی‌های خاص در مواد غذایی است که دانشمندان معتقدند این محصولات برای مصارف انسانی سالم و ایمن هستند، اما نگرانی‌هایی نیز در بین تعدادی از مردم و محققان درباره عوارض آنها وجود دارد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به چگونگی نظارت بر واحدهای صنعتی و تولیدی مواد غذایی، گفت: مشکل مواد غذایی در واحدهای صنعتی، بسیار کمتر از آن چیزی است که مردم تصور می‌کنند، البته این به آن معنا نیست که هیچ تخلفی در واحدهای صنعتی انجام نمی‌شود اما کنترل و نظارت لازم انجام گرفته و با موارد تخلف نیز برخورد جدی می‌شود.

وی درباره چگونگی آبیاری زمین‌های کشاورزی با آب فاضلاب، بیان کرد: این موضوع به حوزه جهاد کشاورزی، محیط زیست و معاونت بهداشت مربوط است هرچند با برخوردهای صورت گرفته، این موضوع در اصفهان کاهش یافته است.

نشان ایمنی و سلامت به محصولات سالم و ایمن تعلق می‌گیرد

مدیر نظارت و ارزیابی بر فرآورده های غذایی، آرایشی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در ادامه با اشاره به نشان ایمنی و سلامت که یک سیب سبز رنگ است، اظهار داشت: این نشان بر روی محصولاتی درج می‌شود که علاوه بر سالم و ایمن بودن دارای یک یا چند خاصیت تغذیه‌ای مناسب و سلامت بخش مانند غنی شدن با املاح و ویتامین‌ها، کم بودن میزان چربی و نمک و نداشتن افزودنی‌های مصنوعی و شیمیایی و غیره باشند.

سید عیسی موسوی استان‌های اصفهان، یزد، چهار محال بختیاری و شهرستان کاشان را پیشتازان نصب نشانگر رنگی بر روی محصولات غذایی معرفی کرد و افزود: در این بخش استان اصفهان سخت‌گیرانه‌تر عمل کرده است.

60 تا 70 درصد محصولات تولیدی کشور دارای برچسب نشانگر تغذیه هستند

وی با اشاره به اینکه معاونت غذا و دارو متولی ایمنی غذا در کشور است، تصریح کرد: حدود 60 تا 70 درصد از محصول‌های غذایی تولیدی در استان دارای برچسب نشانگر تغذیه هستند.

مدیر نظارت و ارزیابی بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر برخورداری کارخانه‌های تولید کننده محصولات غذایی از استاندارد و پروانه بهداشتی، خاطرنشان کرد: این واحدها باید یک نفر مسئول فنی به منظور نظارت و کنترل بر مواد اولیه کارخانه، حین فرآیند و تولید محصول داشته باشد، علاوه بر این کارشناسان شبکه‌های بهداشت بر این محصولات نظارت و بازدید می‌کنند و معاونت غذا و دارو نیز به عنوان ستاد استان، علاوه بر وظایف خود نظارت‌های محیطی را از کارخانجات انجام می‌دهد.

وی با اشاره به کمبود نیروهای بازرسی، گفت: ما تقریبا 3 برابر نیروی کارشناسی موجود نیاز به نیرو داریم و برای جبران این مسئله نیروهای نظارتی ما از صبح تا شب نظارت بر محصولات غذایی را انجام می‌دهند.

موسوی 2 مقوله امنیت غذایی و ایمنی غذا را متفاوت دانست و گفت: امنیت غذایی به معنی مبارزه با فقر و گرسنگی و کمبود غذا است که متولی اصلی آن سازمان جهاد کشاورزی است.

انتهای پیام/ تسنیم